Wij zijn u graag van dienst!

Service verlenen aan onze leden, dat is waar de Seniorenvereniging goed in is en het is één van de belangrijkste taken.

Ouderenadvisering
Bij onze afdeling is een vrijwillige ouderenadviseur (VOA) actief, die u thuis, in uw eigen omgeving, kan informeren en adviseren over uiteenlopende onderwerpen. Dit is een speciaal door de Seniorenvereniging opgeleide ouderenadviseur en u kunt bij hem terecht met vragen als:

-       Wie helpt mij met het invullen van formulieren? 
-       Hoe kom ik in aanmerking voor een woningaanpassing?
-       Heb ik recht op huurtoeslag of zorgtoeslag?
-       Wat kan de thuiszorg voor mij betekenen?
-       Bij wie moet ik zijn voor kleine klusjes thuis?
-       Wat voor activiteiten zijn er in mijn gemeente?
-       Kom ik in aanmerking voor een aanleunwoning?
-       Hoe moet ik me voorbereiden op het ‘keukentafelgesprek’?
-       Etc.

 

Hulp belastingaangifte
Wie helpt mij met het invullen van de belastingpapieren? Dit is een veel gehoorde vraag van onze leden. Heel fijn is het dat er in onze afdeling een vrijwillige belastinginvuller is. Hij heeft een gedegen opleiding gehad en kan goed helpen bij het invullen van de aangifte.

De belastingservice is bestemd voor eenvoudige belastingaangiften. Meestal komt de vrijwilliger – die zich altijd kan legitimeren – bij u thuis. U betaalt wat kleine onkosten zoals reiskosten en kopieer- en printkosten.

De hulp richt zich vooral op de leden met een AOW-uitkering eventueel aangevuld met een klein pensioen (een totaal inkomen tot aan de grens van het recht op zorgtoeslag).

Hebt u behoefte aan hulp, neem contact op met de belastinginvuller:

John Buskens 
Maastrichterbaan 13
6163 MA Geleen
06 53 35 53 49
buske118@gmail.com 

Rijbewijskeuring
Voor leden van 75 jaar of ouder is er voor de rijbewijskeuring via de KBO een fikse korting op de keuringskosten. Voor informatie of het maken van een afspraak kan men terecht op dinsdag van 10.00 – 12.00 uur op 0475 381 744.

Servicetelefoon
De servicetelefoon van de Unie KBO helpt bij vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn en gezondheid op werkdagen van 9.30 - 12.30 uur op nummer 0900 821 21 83 (0,10 per minuut). Voor vragen op sociaaleconomisch en juridisch gebied kan men bellen met het juristenteam: 0900 821 183, op donderdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur (€ 0,10 per minuut) of e-mail naar info@uniekbo.nl

Aantrekkelijke kortingen
Als lid kunt u via Nestorvoordeel gebruik maken van kortingen op diverse producten en diensten. De KBO biedt haar leden in samenwerking met Zilveren Kruis Achmea, een collectieve ziektekostenverzekering aan. Deze verzekering is speciaal voor senioren vanaf vijftig jaar en is exclusief voor KBO-leden. Ook KBO Limburg biedt u aantrekkelijke voordelen aan, waaronder ook een energiecontract met de Nederlandse Energiemaatschappij.

Links 
KBO Limburg