Bridgen
Op dinsdag van 09.15 – 12.15 uur
Informatie: dhr. A. van Haaften, 046 475 50 73

Wat is Bridge?
Wie besluit het prachtige en boeiende spel bridge te gaan spelen, moet wel weten dat je dat niet op een morgen, middag of avond onder de knie hebt. Bridge speel je met een kaartpartner tegen een ander paar. Bij meerdere paren wordt er na ieder spel, of spellen, tegen een ander paar gespeeld. Alle paren spelen tegen elkaar en die na een speciale puntentelling de meeste punten heeft is winnaar.

Het spel is gebaseerd op bieden van de eigen kaarten en die van je partner. Het bieden is het belangrijkste, want aan de hand van wat je uiteindelijk met je partner hebt geboden, moet je ook waar maken bij het afspelen. Dat doet het andere paar uiteraard ook, zodat het best mogelijk is dat het andere paar het hoogste geboden heeft en je zelf moet proberen bij het afspelen hun bod tegen te gaan. Het lijkt een beetje ingewikkeld. Daarom volgen alle bridgers wel zeker één cursus om een start te maken met bridgen.

Het is misschien mogelijk, bij voldoende belangstelling, een cursus te organiseren voor onze afdeling. Als er mensen zijn die dit spel reeds een beetje kunnen, zijn ze nu al van harte welkom.